Välkommen till tbguiden.se, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.

Andra tips:

Smajla erbjuder osynlig tandställning (inkognito) till ett bra pris.

Köp Loop snus på nätet - snällt mot tänderna!

Gå en första hjälpen kurs och lär dig rädda liv.

Vi erbjuder tandvård för hela familjen i en lugn och stressfri miljö. Tandläkare i Bromma.

White Strips är en blekprodukt som bygger på en kemisk process på tandens emalj och i dentinet. Skillnaden mellan hemmablekning och White Strips är att blekmedlet är fäst på en yta, som trycks mot tanden.

Så fungerar de
White Strips består av tandstora märken fyllda med blekmedel. Remsorna, eller klistermärkena, med blekmedel trycks fast på själva tanden. Det görs efter den dagliga tandborstningen. Sedan får medlet på stripsen verka i ungefär en halvtimme. Sedan dras klistermärket bort. Nya remsor läggs på två gånger dagligen tills tänderna har nått den vithet som önskas.

White Strips ger i grunden ungefär samma resultat som hemmakiten. De aktiva ingredienserna är densamma. Enda skillnaden är att det inte behövs några skenor och gel, utan att allt finns i de små klisterlapparna. Det kan ila under det att tanden bleks och medlet tränger in och oxiderar i själva tanden. Problemet går över senast ett par dagar efter sista behandlingen och är ingenting att oroa sig för. Om det känns obehagligt kan en munskölj för att få tanden mindre känslig fungera.

Fördelar
White Strips är mycket lätta att använda och billiga att köpa in. De kladdar inte och kan tas med överallt. De passar bra för personer som har fått missfärgningar på enstaka tänder, eller som komplement till hemmakit med blekningsmedel.

Nackdelar
Däremot kan det vara svårt att bleka hela tandrader med hjälp av White Strips. Många upplever att det är svårt att fästa märkena jämnt över hela tanden, så att hela tanden vitnar. Det gör att resultatet kan bli ojämnt. Det är dessutom riktigt svårt att komma åt tänder längre bak i munnen.

Resultatet har visat sig inte vara fullt lika beständigt som många andra metoder. Vitheten håller i sig i några månader, eller lite mer med en god munhygien. Ett lättare alternativ för personer som tycker att White Strips är svåra att använda kan vara flytande blekmedel som penslas på tanden eller tandblekningspenna. Dessa alternativ ger oftare ett jämnare resultat och det är lättare att komma åt tänder som sitter längre bak i munnen. Det går också att använda sig av blekpulver. Pulvret löses upp i lite vatten och läggs på tänderna. Den stora fördelen med pulvret är att det enbart innehåller krita och salter som neutraliserar missfärgningar på tänderna.