Välkommen till tbguiden.se, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.

Andra tips:

Smajla erbjuder osynlig tandställning (inkognito) till ett bra pris.

Köp Loop snus på nätet - snällt mot tänderna!

Gå en första hjälpen kurs och lär dig rädda liv.

Vi erbjuder tandvård för hela familjen i en lugn och stressfri miljö. Tandläkare i Bromma.

Se prisjämförelser av tandblekning på förstasidan.

Tillsammans med en gyllenbrun solbränna är det vita leendet ett skönhetsideal. Det ser helt enkelt fräscht ut att ha vita tänder. Däremot är det svårare att hålla dem vita. Kaffe, rökning, te, sjukdomar och färgämnen i mat sätter alla sina spår i tänderna. Med åren bleknar också tänderna hur noga de än sköts. Det kanske är därför ett vitt och vackert leende förknippas med ungdom och hälsa. Det är det som gör att ett vackert leende är ett vinnande leende. Det är lika sant idag som det var igår.

Alla kan få vitare tänder
Skillnaden är bara att det idag är möjligt för nästan alla att få vita och vackra tänder. Alla personer som har en god hälsostatus i munnen, inte har några sjukdomar eller problem med munhålan och som är beredda att lägga ner lite tid och energi på att få sina tänder vackra igen kan lyckas. Det mest professionella resultatet ges fortfarande på kliniker och hos tandläkare. De kan anpassa blekmetod efter behov och tandstatus.

Laser, kemisk blekning på plats eller blekning hemma med skena är några av de vanligaste alternativen. Dessa metoder kan hos tandläkaren ge upp till åtta nyanser ljusare tänder. Det mest hållbara alternativet är att sätta fast tandfasader. Men alla dessa behandlingar kostar stora pengar hos tandläkare, och därför har ett flertal alternativ utvecklats för alla som inte har råd att behandlas hos tandläkaren, men som ändå vill ha vitare tänder.

Hemmablekning

Det är inte bara de med en tjock plånbok som har råd att gå till tandläkaren för att få sina tänder blekta. För att återfå tandens vithet finns det numera också mängder med preparat och behandlingar att ta till för hemmabruk. Det finns allt från whitening tandkräm och tandblekningspennor till riktiga hemmakit, inte helt olika de behandlingar som ges av tandläkare. Alternativen passar för olika personer beroende på situation.

Hur mycket vitare tänderna blir av preparaten är individuellt. Det beror på hur fläckarna kommit till och inte minst hur tanden är förskaffad. Men tänderna blir garanterat ljusare av att behandlas. Det går även att själv påverka hur ljusa tänderna ska bli genom att förlänga eller förkorta behandlingstiden. Resultaten är också lika permanenta som efter behandling hos tandläkare. Tänderna blir blekta en gång för alla. Men som vid allt åldrande kommer tänderna sedan att gulna alltmer eftersom tiden går. Det gör de oavsett tandblekning eller inte och oavsett metod för blekning som används.