Välkommen till tbguiden.se, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.

Andra tips:

Smajla erbjuder osynlig tandställning (inkognito) till ett bra pris.

Köp Loop snus på nätet - snällt mot tänderna!

Gå en första hjälpen kurs och lär dig rädda liv.

Vi erbjuder tandvård för hela familjen i en lugn och stressfri miljö. Tandläkare i Bromma.

De flesta behandlingsmetoder för att bleka tänderna som finns på marknaden ger ett gott och långvarigt resultat. Den största skillnaden ligger ofta i priset och hur mycket arbete personen själv behöver lägga ner.

Blekning hos tandläkaren

Det kan kännas säkert att gå och bleka sina tänder hos tandläkaren. För den säkerheten får en kund betala mellan 3 000 och 5 000 kr, lite beroende på tandläkare och vilken metod som används.

Nyare metoder där laser läggs till för att korta ner behandlingstiden är ofta dyrare än sedvanlig kemisk blekning. I kostnaden ingår ofta en analys av tandens och tandköttets hälsa. Ibland ingår även putsning av tänderna. Ett billigare alternativ hos tandläkaren är air flow, en putsmetod som avlägsnar fläckar och dessutom bleker dem något.

Hemmablekningen
Hemmablekningen är en prisvärd blekmetod som är enkel och säker att använda. Ett normalstort kit kostar mellan 300 – 800 kronor och för de flesta räcker detta kit bra. Se våra prisjämförelser på framsidan. Om det skulle behövas mer blekmedel går det att köpa till refillpaket för en mindre kostnad. Det kan tillkomma kostnader för att gå till tandklinik och få tänderna putsade inför behandlingen alternativt få bort tandsten. Metoden är lika hållbar som blekning hos tandläkaren.

Fasader
För att få ett riktigt permanent resultat är tandfasader en god lösning, som lär hålla upp emot tjugo år eller än mer. Men smakar det så kostar det. Fasaderna är individuellt anpassade och kräver en god specialist vilket ger en stor kostnad. Varje tandfasad kan kosta uppemot 3 500 kr.

Whitening tandkräm
Tandkrämer som på olika sätt bleker tänderna eller slipar emaljen kostar ungefär det dubbla eller lite till jämfört med vanliga tandkrämer. Priserna ligger på mellan 30 och 100 kr. Dessa ger dock liten effekt och långvarigt bruk kan

Blekningspenna
En blekningspenna är ganska billig i inköp. Den går på ett par hundralappar. Blekmedlet i en enskild penna är dock sällan nog för att bleka samtliga tänder ordentligt. En blekningspenna är däremot ett gott alternativ för en person som vill bleka en eller ett par tänder, eller för att komplettera tandläkarens eller hemmablekningens resultat efter en tid.

No related posts.